TRANSPORT GRATUIT PRIN CURIER LA TOATE COMENZILE PESTE 300 lei

Calea Seminței de Rodie - Seminței de Suflet - Zeița Persefona - Rodia - Simbol


woman with pomegranate painting by bahman pomegranate on a green background tatiana llina

via Saatchiart

"Rodia - Semințe de Rodie" 

Spiralez cu Zeițele mele, femei necunoscute ochilor mei fizici și totuși atât de familiare prin trăirile lor. Vai.. Atât de multe oglinzi.

Spirala 4, Ne cheamă Pământul cu Laura Maria Yara, săptămâna 4, element Apa.

Ofranda element Pamant
Ofranda element Aer
Ofranda element Aer
Ofranda Element Foc

De mult timp, de mult prea mult timp, tac. De mult timp, mult prea mult timp ascund șoaptele gândurilor și nu le las să curgă, nu mă deschid, nu îmi las valul să iasă la suprafață.. să strălucească.. de mult prea mult timp.. Nu sunt. 

De atâtea ori am consumat Focul din extazul conștientizărilor povestind la unu, doi.. epuizându-l printr-un spus așa.. aiurea, oricui avea urechi dar.. nu neapărat și Aude.. Apoi cum e și firesc, n-am mai avut chemarea și energia să așez pe hârtie fluxul de idei care mă inunda, sau poate pentru că pur și simplu l-am epuizat deja.

Și cât Extaz vine când reușești să te aliniezi cu fluxul de idei. Și câtă Bucurie când reușești să pășești pentru o clipă dincolo de planul acesta inferior, acolo unde nu există Timp.  Acolo unde totul.. Este. 

Aici, uneori,  lucrurile se aliniază într-un șir liniar de întâmplări și conștientizări ca niște piese de puzzle printr-o serie de sincronicități... "coincidențe" pentru cine nu le-a simțit încă gustul și bâjbâie prin ceață.. însă ele toate, dincolo, undeva mai sus, într-un plan mai înalt unde Timpul dispare... ele toate...  Sunt. Aievea. 

Duminică. Astăzi, scriu pentru zeițele mele din grup, și pentru cei ce aterizați aici Ne-întâmplător... e prea mult de spus pe un grup de WhatsApp; apoi, sunt curioasă.. Oare câți Văd?! Oare câți Aud?!


Recent, cineva drag inimii mele, întreba privind secretaire-ul din cameră.. "acolo îți scrii și ascunzi secretele?" Și mai apoi, râzând.. "și doar Milky(cățelul) le aude?!" 

Mda.. cam așa. Și cu toții suntem mesageri pentru ceilalți.. Puțini știm. Puțini îi auzim.. 

Eu.. am auzit. Azi încep să scriu. 

 

Povestiri din Sincronicități - Rodia 

În toate ofrandele de până acum oferite elementelor, am simțit să pun semințe de Rodie, și până ieri nu m-am întrebat, până ieri nu m-am întrebat.. De Ce?... poate că am uitat ce știam, sau poate că pur și simplu am uitat că știam.
Și totuși de ce în toate am pus semințe de Rodie? Vezi tu, cam asta gândesc unele femei, mai înțelepte ar spune unii, și mai zălude ar crede alții.. :)


Și uite așa, după ce ieri am aruncat un sfert de rodie, flori albe și un ardei iute (don't ask..) că ofrandă Bunicului Foc, mai târziu mă aflam în bucătărie mâncând restul de rodie și îmi puneam aceste banale întrebări. 


Astăzi pornesc un video pe youtube, și ascult:

"Niciun Suflet nu poate ajunge la valul vieții (adică Fluxul Evolutiv al Pământului)  sau la Frânghia Conștiinței Pământului decât dacă trece prin pantecul unei  Femei." Gigi Young

Apoi, începe să povestească de aceste personaje feminine din povești care au coborât în adâncurile pământului (Alice în gaura iepurelui, Cele 7 prințese, etc.) și la un moment dat spune..  Persophany.. și simt cumva chemarea numelui, opresc video, și mă pun să o googălesc.

rodie rodia fructul interzis oprit Și la prima căutare pe imagini, apare rodia asta.. web: The path of Persophany

Apoi caut iar, mă gândesc că nu am scris corect, apăs sugestiile, și încep să mă întreb.. da' de ce mi-a apărut o Rodie?

Și găsesc..

Persephone - Queen of Underwold

O nouă căutare: PERSEPHONE  

Zeiță adesea ține o Rodie în mâna, sau o Sămânța de Rodie, aceasta  simbolizând căsătoria ei cu Hades (king of underworld) și legătura ei cu lumea de sub Pământ. 

-zeiță a vegetației

-reprezintă viața, fertilitatea și moartea

In mitul Persefonei, rodia  reprezintă viața, regenerarea și căsătoria.

"In pământul unde îi căzuse sângele lui Dionysis a răsărit un rodie." (tot zeu al vegetației)

 rapirea persefonei tablouRăpirea Persefonei via Oceanbridge

Persefona, fiica lui Zeus și Demeter (zeița agriculturii) în timp ce culegea narcise cu Oceanidele, pământul se deschide și Hades (King of Underworld) o răpește și o duce în regatul său. 

Demeter, mama Persefonei, este profund rănită și îndurerată de dispariția fetei sale și tulburattă de suferința pe care o simte, se pierde... pe Sine. 

Indiferent care dintre variantele găsite ar fi să alegem, în ambele.. Demeter, zeiță a agriculturii, își pierde...

calea, ordinea, liniștea..

își neglijează îndatoririle, și din cauza aceasta pământul devine steril iar oamenii încep să sufere și să moară de foame.

Astfel că Zeus intervine și îi cere lui Hades să o înapoieze pe Persefona.

Persefona mănâncă o sămânța (sau 3) dintr-o Rodie din lumea de sub pământ și prin faptul că Gustă din acea Lume, după legile străvechi acestea o leagă pentru totdeauna de lumea de acolo, în acest caz, de lumea de jos, de lumea morților. 

Din cauza că Persefona gustă din... Underworld, Zeus nu o poate lua de la Hades pe Persefona ca să o dea înapoi mamei ei, dar găsește o soluție de compromis, și se decide că Persefona să-și petreacă o treime din timpul anului sub Pământ în lumea de jos, și restul anului, sus, pe Pământ, împreună cu mama sa Demeter. 

Și uite așa, la fel că o sămânță, Persefona trăia printre cei adormiți, morți, cei fără viață sau cum vreți să îi numiți, sub Pământ, fiind regina lor.

Iar Primăvara, revenea la viață și aducea fertilitate și abundență pământului. 

Mai mult decât atât, se spune că așa au luat naștere anotimpurile.

Iarna coincide cu durerea mamei ei Demeter și coborârea spre moarte a Persefonei, la fel ca și coborârea în Întuneric, în Underworld a altor personaje, din alte povestiri.

Toate încearcă să ne spună aceleași lucruri..

Iarna, este o perioada de introspecție și de  căutare în interior.. ea reprezintă coborârea adâncă în subconștient, conectarea cu lumea nevăzută, cu lumea spritelor, cu misterele și sălbăticia din noi, cu firea noastră intuitivă care vine de dincolo de noi, din străfundul nostru. Ea reprezintă coborârea în necunoscut, coborârea în moarte de unde Sufletul mereu revine la suprafață pentru că el oriunde este...  are şi este..  Viață. 

Ca mai apoi.. în fiecare an, primăvară Persefona se întoarce din lumea morților şi odată cu ea totul revine la viață, totul renaște.  Ea aduce cu ea şi lumina și căldura în inima mamei ei și astfel, și pe Pământ revine abundența, belșugul și bucuria vieții. 

Persefona ca Zeiță a Vegetației, reprezintă moartea și viața vegetației din fiecare an.

Și uite așa, iar și iar, totul continuă într-un ciclu firesc.. într-un ciclu Feminin... cu naștere, cu  moarte, și cu renaștere, aşa cum numai dintr-un Pântec cred că se poate, mereu și mereu într-o continuă Spirală a Timpului aici pe Mama Pământ.

 blood moon

Blood Moon via Muglia-art

Rodia

 Acum, privind Rodia, văd în ea Sămânța de Adevăr, văd Sămânța de Suflet care rămâne indiferent de moarte și de timp, Sămânța care păstrează adânc înscrisă în ea codul secret ce ne readuce mereu la Viață, la fluxul Vieții chiar dacă noi uneori din neatenție ne pierdem de Sine fiind răpiți în Întuneric.

Acum, privind Rodia, văd în ea simbolul Pântecului unei femei, văd în ea misterele semințelor ei sacre, văd impulsul cosmic al divinului feminin descendent, care coboară fără teamă în întunericul uitării, al ignoranței, al unei lumi dense, văd Sufletul care se desface în sute de semințe pentru a se materializa aici pe Pământ pentru a experimenta viața. 

Văd o cheie codată în sucul sângelui ei roșu și viu, o poartă spre Cer, și spre inima oricui, și știu, că odată înfiptă-n pământ, poate trezi din moarte și aduce Iubire și Viață până și în cea mai stinsă inimă, în Inima Regelui lor, a celui mai stins dintre ei.


Asta simbolizează ea.. Inima, Semințele Sufletului, Viața, care oriunde s-ar afla nu moare niciodată.  Ea este.. moștenirea lăsată de Divinul Feminin printr-o linie directă coborâtoare în codul sângelui ce apă nu se face, și care urmează oriunde Viața, Ființa și ...A Fi

Nu degeaba descopăr că pomul uscat de rodie, semnifică "păcatul"..  A nu Fi. Atunci când nu îți dai voie să fii.. alegi Ne-Ființa, și prin tine este oricine altceva dar nu Tu, și acesta este de fapt păcatul, pentru că te trădezi mereu, nu te iubești, nu-ți dai voie să spui, să simți, să faci, te cenzurezi, și alegi altceva decât Ești în defavoarea ta.

De fiecare dată când nu îți dai voie să fii, ești în Ne-Ființă.

citește aici despre A fi și a Nu Fi

Apoi mai văd, că odată ce ai Gustat (experimentat) din orice Fruct al unei lumi necunoscute până atunci, și din Sămânța Adevărului, nu mai există cale de întoarcere.

Odată ce ai simțit Gustul Cunoașterii, ai început să privești Lumea cu alți ochi, dintr-o perspectivă mai largă, sau diferită și deși începi să te observi și să te regăsești în ceilalți, tu niciodată nu vei mai fi la fel, nici nu mai ai cum să fii cel de ieri, și nici nu ai cum să-i faci pe alții să vadă și să înțeleagă ceea ce tu înțelegi până nu gustă și ei din Experiența asta, din fructul ăsta.

Metaforic, a gusta înseamnă a experimenta, și încercând să dai fructul altora să-l guste (să experimenteze) oarecum "forțat", când ei nu cer, și Tu Oferi e ca și cum ai încerca să dai Experiența ta altcuiva și astfel, faci pe Salvatorul lor înainte să vină vremea lor să trăiască acea experiență.


Astfel, când le dai să guste și nu le este vremea, după cum ne spun poveștile, te transformi în Prădătorul lor, pentru că vrei să fii Dumnezeul lor fără să îți dai măcar seama, că vrei să fii tu cel ce îi salvează.

La fel este când ți se oferă și ție un Fruct al Cunoașterii prin Experiența altcuiva!

Chiar dacă acea persoană nu o face conștient, la nivel de suflet știe clar că tu încă nu ai experimentat acel lucru, și că încă nu este momentul tău. Tu nici nu știi ce să faci și cum să gestionezi acel fruct, acea cunoaștere. Tu pur și simplu nu ești pregătit.

Când acea persoană decide să vină spre tine să îți dea Fructul (cunoașterea), fără ca tu să i-o cer, când guști din acest fruct, acel Fruct devine Otrăvitor pentru tine într-un moment nepotrivit, și uite așa tu ești Victima, poți pierde Suflet, iar el devine Prădătorul tău.. făcându-se conștient sau nu Salvatorul și "Dumnezeu tău".

Și uneori când ți-e teamă că nu mai ai pe cine învața ceva, oare nu ți-e teamă cumva că rămâi fără pradă?

Oare când ți-e teamă că nu mai ai pe cine salva, n-ai ieșit cumva din Flux și ai teamă că dincolo nu există Nimic? 


Și uite așa, până nu ieși din toate cele trei roluri, de victimă, agresor, salvator, father Time te învârte într-un carusel blocat în timp din care nu te poți da jos până nu îți înveți lecția.

Round and round .. Again and again.

caruselul timpului

foto via Pinterest

Și uite așa se revarsă când îmi dau voie cascada Apelor mele și uite așa, când imi dau voie șoaptele îmi sunt Vânt, iar tot ce am scris este pentru Sine, pentru sămânța mea de rodie și chemarea...  Lui, a Sufletului. 

rodie

Via Peopleofar

Miercuri. Digging more into the rabbit hole.. 

Mă uit acum la Rodie și e ca și cum aș găsi comori ascunse, semințe pierdute, fragmente de Suflet, pe care le căutăm neîncetat. Până și inima din pieptul lui Iisus, din icoane mi se pare o rodie, până și cea din pieptul Maicii și a altora.. și tot ce urmează și găsesc fac doar să-mi confrme ceea ce deja am simțit să scriu mai sus zilele trecute.

De aici mai departe doar o înșiruire de fragmente descoperite urmărind Semințele de Rodie.


"Una dintre primele Frății Gnostice care a perpetuat aceste mistere de la Est în Egipt până în Apus a fost vechea preoție feniciană a Cabiri din Cretă, care spunea că sensul rodiei este „secretul interzis”. „Despre rodie nu trebuie să spun nimic”, a șoptit călătorul Pausanias în secolul al ÎI-lea, „căci povestea ei este oarecum un mister sfânt”."

"Francmason de gradul 33 și Maestru Rozicrucian, P. Hall au scris despre rodie în Învățăturile secrete ale tuturor vârstelor: „Rodia este rodul mistic al riturilor eleusine; mâncând-o, Prosperine s-a legat de tărâmurile lui Pluto( Hades). Fructul de aici semnifică viața senzuală care, odată gustată, îl privează temporar pe om de nemurire. De asemenea, datorită numărului său mare de semințe, rodia a fost adesea folosită pentru a reprezenta fecunditatea naturală. Din același motiv, Jacob Bryant, în Mitologia să veche, notează că anticii au recunoscut în acest fruct o emblemă adecvată a Chivotului Potopului, care conținea semințele noii rase umane."

Printre misterele antice, rodia era, de asemenea, considerată a fi un simbol divin cu o semnificație atât de specială încât adevărata să explicație nu putea fi divulgată. A fost numit de Cabiri „secretul interzis".

Conform Cărților Regilor, cei doi stâlpi ai lui Iachin și Boaz care stăteau în fața Templului lui Solomon din Ierusalim au fost gravați cu rodii.

Coroana regelui Solomon este concepută pe baza „coroanei” (caliciului) a rodiei. Într-un citat din Cântările lui Solomon: „Buzele tale sunt că un fir de stacojiu și vorbirea ta este frumoasă: tâmplele tale sunt că o bucată de rodie în pletele tale”. (Cântarea lui Solomon 4:3).

Jennings a mai spus: „Rodia este o insignă a Plantageneților; în forma sa seamănă cu semiluna; este un simbol al influenței feminine în natură. Există aici o concurență neașteptată cu semiluna. și steaua orientalilor; căci deasupra rodiei – care este reprezentată uneori că semilună în însemnele heraldice ale Plantageneților – steaua cu șase colțuri apare în scobitură semilunii, cu vârfurile ei în formă curbilinie sau serpentină. Linia de sânge Plantagenet se întoarce la Geoffrey Plantagenet, Contele de Anjou, iar linia sa este responsabilă pentru toți regii mari. și unele regine ale Angliei, Franței și Spaniei.

Simbolul Reginei Maria era o rodie și un trandafir combinați; trandafirul Tudor trăgând în țeapă un snop de săgeți, însemnat cu o coroană și păcat rotunjit de raze." all via Gnostic Warrior

"Alături de citrice și piersici, rodia este unul dintre cele trei fructe binecuvântate. În arta budistă, fructul reprezintă esența influențelor favorabile.

În legenda budistă, demonia Hariti, care devora copii, a fost vindecată de obiceiul ei rău de către Buddha, care i-a dat să mănânce o rodie. Ea este reprezentată în arta budistă ținând un copil. În Japonia este cunoscută ca Kishimojin și este invocată de femeile infertile.

În reprezentările medievale, arborele de rodie, un simbol de fertilitate, este asociat cu sfârșitul vânătorii de unicorn. Unicornul capturat pare să sângereze din cauza rănilor provocate de vânători. „Rănile” sunt de fapt semințe de rodie care picură sucul lor roșu sânge pe corpul său alb de lapte. Sălbatici și de necontrolat din fire, unicornii pot fi îmblânziți doar de fecioare. Odată îmblânzit, unicornul a fost ținut într-o grădină închisă și legat de un copac de rodie, simbolizând întruparea iminentă a lui Hristos.

Paradisul ceresc al Coranului descrie patru grădini cu umbră, izvoare și fructe, inclusiv rodia. Legenda spune că fiecare rodie conține o sămânță care a coborât din paradis." via ncbi

"În tradiția armeană rodia simbolizează sensul vieții, prosperității și abundenței. Rodia este asociată cu crucificarea lui Iisus fiind un simbol al învierii, al renașterii naturii și nemuririi. Conform simbolisticii creștine rodia reprezintă simbol al sângelui lui Iisus, suferința lui pe cruce și sacrificiul făcut de el pentru umanitate iar semințele rodiei reprezintă biserica care își ține uniți credincioșii precum rodia care strânge sub coaja sa mulțimea boabelor.

"Numele acestui fruct încântător provine de la cuvântul latin „granatis”, care înseamnă sămânță de grâu. Grecii s-au referit la rodie ca pe un dar al iubirii care este mereu îmbietor și simbolizează fertilitatea, abundența și sosirea primăverii. Deși este adesea folosit în opere de artă pentru a face aluzie la frumusețea și exuberanța vaginului, este menit în mod special să reprezinte ovarele și celulele ovulelor. În perioada Renașterii, a fost legat de picturile Fecioarei Maria și fiul ei, darul suprem pentru omenire. Sucul care vine din fructe este menit să reprezinte sângeleatât sângele menstrual, cât și sângele lui Hristos – care dă veșnic. Nu este neobișnuit să-l vezi numit „sângele vieții”." via bustle in articolul intitulat 7 Frumoase Simboluri Istorice pentru Vagin

Rodia are un rol deosebit și în Vechiul Testament ea fiind singurul fruct din cele 3 fructe permise în sanctuarul Templului Sfânt. Motivul acestei alegeri constă în faptul că rodia nu era niciodată devorată de insecte devenind astfel un simbol al incoruptibilității." via Rodia Regina Tuturor Fructelor

"Rodia este considerată "regina tuturor fructelor" nu doar datorită gustului său beneficiilor sale pentru sănătate ci și pentru că există capul de rodie care arată ca o coroană. Există credința că prototipul coroanei regale provine din „coroana” rodiei. Potrivit grecilor antici arborele de rodie a crescut din sângele lui Dionysos care era zeul vegetației(ca si Persefona), viticulturii și vinificației. Pentru fenicieni a fost simbolul arborelui vieții.

Rodia a fost de asemenea un semn de putere datorită „coroanei” de pe cap. Cantitatea mare de semințe din coaja groasă a fructului simboliza universul cu planetele și stelele sale. În Armenia antică rodia a simbolizat și eternitatea. Renumitul medic și scriitor armean Amirdovlat din Amasia a scris despre proprietățile vindecătoare ale florilor roșii strălucitoare afirmând că „Floarea de rodie sălbatică are efect de curățare. Floarea roșie este cea mai bună.” via Rodia Regina Tuturor Fructelor

Madonna of the pomegranate  child
Via Google image search-Virgin of the pomegranate, Sandro Botticelli

 

"În Roma Antică, femeile proaspăt căsătorite purtau coroane țesute din frunze de rodie, iar sucul de rodie era folosit pentru a vindeca infertilitatea.

De asemenea, se spune că rodia se găsește în Grădina Edenului, conform creștinismului antic iranian și se credea că este adevăratul fruct interzis, mai degrabă decât mărul.

În timpul tradiției iraniene non-creștine, Noaptea Yalda, oamenii se reunesc la solstițiul de iarnă și mănâncă fructe de rodie pentru a sărbători victoria luminii asupra întunericului."  via Kew

Venus Verticordia - Dante Gabriel Rossetti - 1864-1868 Venus Verticordia - Dante Gabriel Rossetti - 1864-1868

Venus, also known as Aphrodite, posing with a pomegranate.

"Rodia era sacră pentru Afrodita, despre care se spunea că a plantat-o ​​prima dată pe insula Kypros. Fructul simbolizează fertilitatea feminină și consumarea căsătoriei, pierderea virginității feminine (de exemplu, în povestea lui Persefone) odată cu consumarea căsătoriei (atât din petele sale roșii, cât și din semințele bogate).

De asemenea, se credea că funcționează că un agent natural de avort. Fructul era, de asemenea, sacru pentru Hera că zeiță a căsătoriei." via Theoi

Legat de acest aspect, s-au făcut studii pe șobolani prin care au descoperit scăderea fertilitatii după ce subiectilor li s-a dat să consume rodii (albul rodiei).

Rodia - Simbol al Armeniei.

Un final tradițional folost în basmele armenești: „Trei rodii au căzut din cer: una pentru povestitor, una pentru ascultător și una pentru întreaga lume.”

Proserpine (Persephone) - Dante Gabriel Rossetti - 1880  Proserpine (Persephone) - Dante Gabriel Rossetti - 1880
 Dream caused by the flight of a bee around a pomegranate a second before awakening - Salvador Dali - 1944

  Dream caused by the flight of a bee around a pomegranate a second before awakening - Salvador Dali - 1944

 

Foto via Pomegranata Blog


 

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de publicarea lor